Ga naar de inhoud

Informatiemanagers Bevolkingszorg (nevenfunctie)

Fryslân, Piket

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer Fryslân en GGD Fryslân samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. De piketfunctie die jij gaat uitvoeren is onderdeel van de afdeling Crisisbeheersing. Ons team bestaat uit 40 medewerkers en 300 crisisfunctionarissen. Wij houden ons bezig met het voorkomen en bestrijden van grote crises en zorgen ervoor dat al onze samenwerkingspartners op een zo goed mogelijke manier kunnen samenwerken.

Dit ga je doen

Je pager gaat af: er is een groot incident in Fryslân. Dat betekent dat jij aan de bak moet! Samen met het team bevolkingszorg (TBZ) ga jij aan de slag op het gemeentehuis van de getroffen gemeente. Je bent onderdeel van een vakkundig team welke bestaat uit een Leider team Bevolkingszorg, een Liaison communicatie, een drietal taakorganisaties, die zorg dragen voor de omgeving en de inwoners en jij als informatiemanager. Je werkt onder de verantwoordelijkheid en in nauwe samenwerking met de Leider team Bevolkingszorg. Je draagt zorg voor de sturing en coördinatie van het informatieproces in het TBZ. Jij bent de regisseur en zorgt voor het overzicht van het actueel totaalbeeld.

Het totaalbeeld vraagt om een continue afstemming. Je verzamelt, analyseert en beoordeelt samen met de hoofden taakorganisaties beschikbare informatie voor het opleveren van een kwalitatief hoogwaardig totaalbeeld. Tijdens een GRIP 2 schakel je ook met de sectiemedewerker Bevolkingszorg in het regionaal operationeel team voor de vertaling van het multidisciplinaire beeld. Je zorgt voor een tijdige en accurate verwerking van informatie tot een beeld. Dit alles doe je in het landelijk crisismanagementsysteem. Samen met je collega-informatiemanagers ben jij het kloppende hart van het incident.  

Je neemt deel aan de TBZ-vergaderingen. In de vergadering presenteer je het beeld van het incident en houd je de acties, actiehouders en de besluiten bij in het landelijk crisismanagementsysteem. Voor, tijdens en na de vergadering werk je nauw samen met de Leider team Bevolkingszorg. Samen bereid je de vergaderingen voor en geef je gevraagd en ongevraagd advies over het informatieproces.

Wil je uit de eerste hand horen wat je gaat doen als informatiemanager Bevolkingszorg? Neem contact op met de contactpersoon uit deze vacature. Hij zal je in contact brengen met de informatiemanager van dienst.

Crisisorganisatie

Als er een ramp of crisis plaatsvindt, komen verschillende organisaties in actie. Dit kunnen hulpverleningsdiensten zijn, zoals brandweer, politie en de ambulancedienst. Maar ook bijvoorbeeld gemeenten, waterschappen, defensie en commerciële bedrijven. Veiligheidsregio Fryslân werkt met crisisfunctionarissen. Zodra er een ramp of crisis plaatsvindt, worden deze crisisfunctionarissen opgeroepen.

Dit bieden we jou

Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak, die je naast je reguliere baan uitvoert. Je breidt je maatschappelijke betrokkenheid uit en creëert een verdieping voor je reguliere werk. Gemiddeld ben je één keer in de 6 weken een week 24/7 oproepbaar (piket) en na alarmering binnen 90 minuten aanwezig op het gemeentehuis in de getroffen gemeente. Om vakbekwaam te worden volg je een trainingsprogramma. Daarnaast maak je 9 á 10 werkdagen op jaarbasis tijd vrij voor:

  • Opleidingen, trainingen en oefeningen om vakbekwaam te worden en te blijven;
  • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van deze nevenfunctie en het onderliggende werkproces;
  • Het overdragen van kennis aan collega’s.

Je ontvangt een piketvergoeding via je hoofdwerkgever. Daarnaast verhoog je natuurlijk je betrokkenheid in de regio, vergroot je je netwerk en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling!

Dit ben jij

  • Je bent beschikbaar in januari voor het volgen van een initiële opleiding.
  • Je beschikt over natuurlijk leiderschap en kan een groep met enthousiasme aansturen.
  • Je bent betrokken en staat klaar voor je team.
  • Je houdt je hoofd koel in stressvolle situaties.
  • Je herkent politieke en bestuurlijke gevoeligheden.
  • Je bent taakgericht en zorgt voor resultaat.
  • Je hebt een scherp analytisch inzicht.
  • Je weet informatie om te zetten in een verhaal.
  • Je communiceert helder en overtuigend.
  • Je bent bekend met de Friese taal.
  • Je vindt de kernwaarden samenwerkend, nieuwsgierig, klantgericht en met eigenaarschap belangrijk.

Bijzonderheden  

Om deel uit te maken van het Team Bevolkingszorg is het vereist dat je werkzaam bent bij een Friese gemeente. Je ontvangt een piketvergoeding via je hoofdwerkgever. Daarnaast vormt het overleggen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel. 

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Interesse?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 1 december 2024 solliciteren via onderstaande knop. Op 9 december staan de gesprekken gepland.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Christiaan Bruggen via telefoonnummer
06-51813981.

Sluitingsdatum 01 december 2024

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.