Hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN Gz)
Fryslân, Nevenfunctie
Ben jij op zoek naar een nevenfunctie naast je reguliere baan, die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân? Solliciteer dan op onderstaande vacature!
De afdeling Crisisbeheersing
Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer Fryslân en GGD Fryslân samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. De piketfunctie die jij gaat uitvoeren is onderdeel van de afdeling Crisisbeheersing. Ons team bestaat uit 40 medewerkers en 300 crisisfunctionarissen. Wij houden ons bezig met het voorkomen en bestrijden van grote crises en zorgen ervoor dat al onze samenwerkingspartners op een zo goed mogelijke manier kunnen samenwerken.
Crisisorganisatie
Als er een ramp of crisis plaatsvindt, komen verschillende organisaties in actie. Dit kunnen hulpverleningsdiensten zijn, zoals brandweer, politie en de ambulancedienst. Maar ook bijvoorbeeld gemeenten, waterschappen, defensie en commerciële bedrijven. Veiligheidsregio Fryslân werkt met crisisfunctionarissen. Zodra er een ramp of crisis plaatsvindt, worden deze crisisfunctionarissen opgeroepen.
Geneeskundige zorg is een belangrijk onderdeel van de crisisorganisatie van Veiligheidsregio Fryslân.
GHOR Fryslân zorgt ervoor dat de zorgorganisaties tijdens een crisis goed samenwerken om gezondheidsrisico’s voor mensen te voorkomen of te verminderen. De sectie Geneeskundige zorg (GHOR) richt zich op de processen in de acute zorg en publieke gezondheidszorg.
Wat ga je doen?
Als Hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN Gz) ben je verantwoordelijk voor de informatie in de zorgketen. Je verzamelt en deelt informatie met zorgpartners, brandweer, politie, bevolkingszorg en Defensie. Je analyseert en registreert deze informatie via een crisismanagementsysteem. Zo zorg je ervoor dat iedereen op tijd de juiste informatie heeft. Kortom je bent de informatieregisseur van de geneeskundige (zorg)keten.
Tijdens een crisis werk je samen met de Algemeen Commandant Geneeskundige zorg en de sectiemedewerkers binnen de sectie GHOR. Je denkt mee over mogelijke scenario’s en thema’s. Je werkt samen met de acute zorgpartners zoals ziekenhuizen, ambulancezorg, GGD, huisartsen en de zorgpartners in de niet acute zorg zoals verpleeg- en verzorgingshuizen.
Als HIN Gz is het logisch dat jij beschikt over:
- hbo werk- en denkniveau;
- toestemming van jouw hoofdwerkgever om de functie te mogen uitvoeren;
- affiniteit met de zorgsector, rampenbestrijding en crisisbeheersing;
- geen 9-tot-5 mentaliteit;
- de competenties analyseren, digitaal vaardig, leiderschap, besluitvaardigheid, gericht op samenwerken en communiceren;
- ervaring met het aansturen van complexe processen;
- rust in stressvolle situaties en het vermogen om goed te werken in een drukke omgeving met verschillende partners, zoals zorgpartners in de acute en niet acute zorg, politie, brandweer en bevolkingszorg;
- een opkomsttijd van maximaal 45 minuten in het Regionaal Coördinatiecentrum Drachten.
Wat verwachten wij wat betreft bereikbaarheid en beschikbaarheid?
Samen met vijf collega’s vorm je een team en wissel je de piketweken af. Eén keer per 5 á 6 weken ben je tijdens je piketweek 24/7 bereikbaar en beschikbaar. Dit betekent dat je ook bereikbaar en beschikbaar bent tijdens je reguliere baan. Daarover maak je afspraken met je hoofdwerkgever. Daarnaast zul je vakbekwaam moeten zijn en blijven in jouw nevenfunctie. We gaan samen in gesprek om een pakket op maat te maken.
Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak, die je naast je reguliere baan uitvoert. Je ontvangt hiervoor een piketvergoeding via jouw hoofdwerkgever.
Bijzonderheden
Om deel uit te maken van het piket is het vereist dat je werkzaam bent bij een van onze partners. Bij aanstelling vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. De kosten hiervan krijg je van ons terug.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!
Interesse?
Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 23 februari 2025 solliciteren via onderstaande knop. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op maandagmiddag 3 maart.
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Sandra de Vries – van der Ploeg, vakbekwaamheid GHOR, afdeling crisisbeheersing en Hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN Gz), via telefoonnummer 0627175214
Sluitingsdatum 23 februari 2025
Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.
Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.