Beleidsadviseur Crisisbeheersing
Leeuwarden, 1 jaar - kans op verlenging
Met en voor wie ga je werken?
De afdeling Crisisbeheersing is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân (VRF). Binnen VRF werken GGD, Brandweer en Crisisbeheersing samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal.
De afdeling
Je komt te werken op de afdeling Crisisbeheersing die bestaat uit circa 40 medewerkers en 150 crisisfunctionarissen. Wij houden ons bezig met het voorkomen en bestrijden van grote crises en zorgen ervoor dat al onze samenwerkingspartners op een zo goed mogelijke manier kunnen samenwerken. Onze partners zijn de Friese gemeentes, de politie, zorgorganisaties, bedrijven, kennisorganisaties en de andere Veiligheidsregio’s. De crisisfunctionarissen komen naast hun reguliere werk in actie als er een crisis is. In ons team zetten we met elkaar de schouders eronder, maar er is ook ruimte voor gezelligheid en plezier. Na grote incidenten in de samenleving zorgen we voor onze inwoners en voor elkaar.
Taakaccent: Informatiemanagement
Als veiligheidsregio (VRF) willen wij onze informatiepositie versterken, informatie gestuurd werken met betrouwbare data en daarmee de beweging maken van reactief naar proactief handelen. Hiervoor is een veiligheidsinformatieknooppunt (VIK) ontwikkeld het afgelopen jaar. Het VIK is een centraal knooppunt binnen de VRF waar bestaande veiligheidsinformatie van de eigen organisatie en van partners wordt verzameld, geduid en gedeeld. Het VIK behoort tot de veiligheidsregio, en sluit ook aan op het landelijke informatieknooppunt (KCR2) dat nog in ontwikkeling is. Binnen informatiemanagement is tevens veel ontwikkeling op het gebied van informatieprocessen- en methoden in de samenwerking met (boven)regionale partners.
Naast informatiemanagement van de crisisbeheersing wordt de beheersmatige kant van informatiemanagement in onze interne organisatie ook versterkt. Hierin trekken wij samen op met de andere kolommen van de VRF. Denk hierbij aan organisatie brede opgaves zoals dat gedreven werken en continu verbeteren. We willen ons VIK en het bredere informatiemanagement verder ontwikkelen om de afdeling Crisisbeheersing en de crisisorganisatie toekomstbestendig te maken.
Wat ga je doen?
- Je vervult een stevige inhoudelijke adviesrol op tactisch en strategisch niveau voor het ontwikkelen van beleid van het VIK, het versterken van de informatiepositie van crisisbeheersing en de doorontwikkeling van informatiemanagement-thema’s in VRF brede projecten.
- Je geeft richting aan en bewaakt de doorontwikkeling van het VIK, in nauwe samenwerking met het beheerteam van het VIK.
- Je bewaakt en bevordert de integrale samenhang met betrekking tot beleid op strategisch niveau, waarbij je nauw samenwerkt met andere beleidsadviseurs op de afdeling. Daarbij ben je in staat om draagvlak te creëren voor de implementatie van beleidsvoorstellen.
- Je levert een actieve bijdrage aan het landelijke beleid en volgt landelijke ontwikkelingen. Je weet dit te vertalen naar beleidsplannen, initieert beleidsprojecten en zorgt voor de juiste aansturing en implementatie.
- Je onderhoudt het netwerk met partijen en belanghebbenden (o.a. crisispartners, KCR2, andere veiligheidsregio’s)
- Je bent bereid om een crisisfunctie in de regionale crisisorganisatie en/of bij langdurige crises te vervullen.
Over deze opleidingen, ervaring en talenten beschik jij
- HBO/WO-master werk/denk niveau;
- Affiniteit met crisisbeheersing en data/informatievraagstukken;
- Ruime werkervaring in een (soort)gelijke functie;
- Ervaring met het vertalen van ontwikkelingen naar (strategisch/tactisch) beleid;
- De kwaliteit om integraal te denken en belangen tegen elkaar af te wegen;
- De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht;
- Beheersing van de Friese taal (pré).
De volgende competenties passen bij jou
- Conceptueel vermogen/abstract denken: je schakelt tussen concreet en abstract denken en kunt over de grenzen van je eigen vakgebied heen kijken.
- Daadkrachtig en resultaatgericht: je weet koers te houden en bij te sturen als dat nodig is.
- Creatief met overtuigingskracht: je durft buiten de gebaande paden te treden en iets nieuws neer te zetten.
- Communicatief sterk: je weet mensen mee te nemen in je verhaal en draagvlak creëren gaat jou heel natuurlijk af. Ook weet je je op de juiste wijze schriftelijk uit te drukken.
- Netwerken en verbinden: het kunnen opbouwen van regionale en landelijke netwerken, je bent een verbindende netwerker en kunt makkelijk verbinding leggen.
- Organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit: je begrijpt het politieke landschap waarin je je bevindt en weet hier goed op in te spelen.
- Flexibel: je kunt je makkelijk aanpassen aan een veranderende omgeving.
Wat bieden we jou?
- Jouw salaris bedraagt maximaal € 6.143,00 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 11 CAR UWO Veiligheidsregio’s). De hoogte is afhankelijk van je ervaring en opleiding.
- Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit betekent dat je boven op jouw brutosalaris nog 18,63% extra inkomen hebt. Hierin zijn meegenomen eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof. Je kunt dit laten uitbetalen op de manier die bij jou past en wanneer jij wilt.
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een volledig gefaciliteerde thuiswerkplek, flexibele werktijden en ontwikkelingsmogelijkheden.
- Wij zoeken een collega voor een langere periode. We starten met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit verlengd of omgezet naar een vast dienstverband.
Wij zijn een Great Place to Work
Samen met de onafhankelijke organisatie Great Place to Work onderzoeken wij jaarlijks hoe tevreden jij en je collega’s zijn met ons als werkgever. Met verbeterpunten gaan we aan de slag en complimenten nemen we ter harte. Je kunt rekenen op een warm welkom, een goed inwerkproces en de steun en het vertrouwen van collega’s uit alle onderdelen van de afdeling Crisisbeheersing. Van tijd tot tijd bieden we je trainingen aan, zodat je steeds beter wordt in je vak en lekker in je vel blijft zitten.
Bijzonderheden
Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.
Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
Interesse?
Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 1 december 2024 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op 12 december 2024. We verzoeken je hiermee rekening te houden.
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Sonja de Bruin, clusterhoofd crisisbeheersing, via telefoonnummer 06-54100114 of Nienke Dries, beleidsadviseur informatiemanagement, via telefoonnummer 06-48469347.
Sluitingsdatum 01 december 2024
Werken bij Veiligheidsregio Fryslân
Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.
Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.